Om os

Velkommen til Teaterkikkerten!

Teaterkritikken har brug for en renæssance – både for teatrets og publikums skyld.

Det er her, at vores interesse for teateranmeldelsen kommer ind i billedet. Vi elsker teatret, og vi synes, det har en kæmpe betydning for vores kultur og samfund. Derfor mener vi også, at teatret fortjener en brugbar respons.

Vi er tre dramaturgistuderende, og vi vil bestræbe os på at få fagligheden tilbage i teateranmeldelserne samt indvie den nysgerrige læser og publikummer i, hvordan teatret bruger forskellige genrer og virkemidler til at komme ud over scenekanten med sin historie.

For os er en god anmeldelse ikke en hurtig affære, hvor konklusionen blot er, hvorvidt en forestilling er god eller dårlig. Den gode teaterkritik går i dialog med forestillingen og tager læseren i hånden. Læseren bliver på den måde forhåbentlig klogere på teatrets kunst og får blod på tanden efter at se mere teater.

Vores anmeldelser vil være kendetegnet ved en dybdegående, overskuelig analyse, der både gavner teatret og publikum.
Som bosatte i Aarhus vil vores prioritering derfor være at dække forestillinger i Aarhus, men vi vil også bestræbe os på at komme ud i det øvrige land.

Vi håber, at I vil læse med og – ligesom os – opleve, hvor magisk teatret kan være. Det er fortidens, og det er fremtidens – men det er først og fremmest nuets kunstart.